Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine www.empera.hr sastavljeni su sukladno Zakonu o trgovini i Zakonu o zaštiti potrošača, te Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR).
Zadržavamo pravo izmjene općih uvjeta.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete poslovanja (u daljem tekstu Opći uvjeti) prije online kupovine na web stranici www.empera.hr i Empera prodajnim aplikacijama za android i iOS uređaje. Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim Općim uvjetima poslovanja te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove web stranice.

Ovim se Općim uvjetima uređuju odnosi između Kupca i Empera digital, obrta za trgovinu i usluge, vl. Goran Čelar, Borovo, Vladimira Nazora 18, OIB 74088715494 (u daljem tekstu EMPERA) u odnosu na uvjete i način naručivanja, cijene proizvoda, način plaćanja, raskid ugovora i povrat robe, dostavu, zaštitu tajnosti osobnih podataka i druga pitanja vezana za korištenje web-trgovine www.empera.hr, Facebook i Instagram stranicu Empera.hr, te Empera mobilne aplikacije za android i iOS uređaje.

Ovi Opći uvjeti primjenjuju se u slučaju kupovine putem www.empera.hr, te Facebook i Instagram stranice EMPERA te prodajnih aplikacija za android i iOS uređaje.

Naši podatci – Naziv obrta: EMPERA DIGITAL, obrt za trgovinu i usluge, vl. Goran Čelar, Borovo, Vladimira Nazora 18, Matični broj obrta: 98068504, Oznaka obrtnice:16010003154, OIB: 74088715494, Pretežita djelatnost: 47.91 – Trgovina na malo preko pošte ili interneta, IBAN: HR02 2340 0091 1605 8462 9, SWIFT CODE: PBZGHR2X, Mail adrese:

empera-info@mail.com

kontak@empera.hr

Broj mobitela: +385 95 819 7780

Vaši podatci – Informacije ili osobni podaci koje ste nam dostavili obrađuju se u skladu s politikama zaštite privatnosti. Prilikom korištenja ovom mrežnom stranicom suglasni ste s obradom tih informacija i podataka te izjavljujete da su sve navedene informacije i detalji točni i istiniti.

Korištenjem ovom mrežnom stranicom i obavljanjem narudžbi na njoj suglasni ste s time da: 1. Se koristite ovom mrežnom stranicom isključivo za upite i pravno valjane narudžbe. 2. Ne izvršavate pogrešne ili lažne narudžbe. Ako opravdano smatramo da je izvršena takva vrsta narudžbe, ovlašteni smo je otkazati i obavijestiti nadležne ustanove. 3. Nam pružite točne i istinite informacije o svojoj email adresi, poštanskoj adresi i/ili kontaktnim podacima. Također ste suglasni s tim da ove podatke možemo upotrijebiti kako bismo vam se obratili ako to bude potrebno zbog vaše narudžbe (vidi Politiku privatnosti). Ako nam ne pružite sve potrebne podatke, ne možemo obraditi vašu narudžbu.

Pisana komunikacija: Važeći propisi zahtijevaju da neke informacije ili obavijesti koje vam šaljemo budu u pisanom obliku. Korištenjem ovom mrežnom stranicom pristajete na to da većina komunikacije s nama bude obavljena elektroničkim putem. Mi ćemo vam se obratiti e-poštom ili ćemo vam pružiti informacije slanjem obavijesti putem ove mrežne stranice. Za svrhe Ugovora, suglasni ste s time da se koristite ovim elektroničkim sredstvom komunikacije i prihvaćate da su svi ugovori, obavijesti, informacije i druge komunikacije koje vam šaljemo elektroničkim putem u skladu sa zakonskim zahtjevima o slanju istih u pisanom obliku. Ovaj uvjet neće utjecati na vaša zakonska prava.

Primarni kanal komunikacije iz gore navedenih razloga je upravo pisana komunikacija, imate li bilo kakvo pitanje ili nejasnoću vezano za ove uvjete ili kupnju na našim stranicama pišite nam na mail adresu empera-info@mail.com

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Empera digital obrta za trgovinu i usluge sklopljen je u trenutku kada EMPERA zaprimi uplatu po prethodno dostavljenoj ponudi, odnosno kreiranoj narudžbi.

Empera digital, obrt za trgovinu i usluge specijaliziran je za uslugu posredovanja u trgovini između Dobavljača (Proizvođač ili veletrgovac) i Kupca. Empera obrt za trgovinu i usluge ne uvozi robu niti posjeduje fizičko skladište (lager). Robu kojom EMPERA posreduje, Dobavljač izravno dostavlja Kupcu.

EMPERA naplaćuje svoju USLUGU POSREDOVANJA pri kupnji između Dobavljača i Kupca. Ova usluga uračunata je u krajnju cijenu proizvoda i za kupca ne postoji nikakvi dodatni ili skriveni troškovi.

Opisi proizvoda i fotografije na stranici Empera.hr uglavnom su izvorno preuzete informacije prodavača-dobavljača s inozemnih Internet trgovina te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi.

Empera posluje sa više dobavljača iz Hrvatske, Europe i cijelog svijeta (Turska, Francuska, Kina, Velika Britanija, Italija, Singapur, SAD…)

S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, Empera.hr ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih korisnik vidi na zaslonu svog monitora, mobilnog telefona ili drugih uređaja.

Na našoj je mrežnoj stranici moguće obaviti narudžbu i kao gost. U takvom će se slučaju od vas tražiti samo oni podaci koji su bitni za obradu vaše narudžbe. Po završetku postupka kupnje imat ćete mogućnost registracije kao korisnik ili nastavljanja kao neregistrirani korisnik.

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba ili pravna osoba. Prihvaćanjem Općih uvjeta potvrđujete da ste ili stariji od 18 godina života ili maloljetnik s potpunom poslovnom sposobnošću i da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.

Ugovor u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova.

Za postupanje koje nije u skladu s ovim odredbama EMPERA ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupovinom na stranici www.empera.hr, Facebook i Instagram stranici Empera.hr i Empera prodajnim aplikacijama za android i iOS uređaje sklapate ugovor gdje obrt koji je specijaliziran za posredovanje u kupnji putem interneta “Empera Digital, obrt za trgovinu i usluge” osigurava Vašu transakciju dok proizvod nije isporučen na Vašu adresu, tj dok ne dođete u njegov fizički posjed.

Za svaki proizvod je priložena tablica sa izraženim dimenzijama u centimetrima, ukoliko se dobro izmjerite krojačkim metrom te na osnovu toga naručite proizvod sa istim ne bi trebali imati problema. Za svaki proizvod vidjeti tablicu među slikama proizvoda. Proizvod se može reklamirati samo ukoliko postoji defekt (rijetko, gotovo nikada) ili postoji odstupanje u odnosu na zadane dimenzije, razlika u odnosu na predstavljeni proizvod na stranici (tada trošak povrata ili zamjene snosi Empera).

Materijalni nedostatak – U slučaju materijalnog nedostatka, u dogovoru sa kupcem, Empera će ponuditi povrat novca ili ponovno slanje proizvoda.

Postprodajna podrška – Empera svojim kupcima nudi kontinuirano predprodajnu, prodajnu i postprodajnu podršku. Obzirom na prirodu proizvoda, roba nema jamstveni rok, ali ukoliko kupac uoči nedostatke ili defekte u roku od 14 dana od preuzimanja proizvoda, u dogovoru sa vama izvršit ćemo vam povrat uplate ili ponovno poslati proizvod.

Proizvod je moguće zamijeniti ukoliko ste krivu veličinu naručili ili ne navodeći za to razlog, tada trošak povratka dobavljaču od koga je roba isporučena je obvezan podmiriti kupac.

Veličine treba birati isključivo MJERENJEM svojih dimenzije (poprsja, ramena, stopala itd). Veličine se NE biraju po prijašnjim iskustvima nego su za svaki proizvod drugačije.

Ukoliko ste naručili više od jednog proizvoda to u većini slučajeva podrazumijeva da će proizvodi stići odvojeno jer se često radi o različitim dobavljačima. Proizvodi će stići, samo svaki zasebno.

Ukoliko klijent ne preuzme proizvod a isti se vrati na distributivno mjesto, možete zatražiti povrat novca umanjen za iznos troška povrata robe dobavljaču ili ponovno slanje proizvoda. Dolazak proizvoda na adresu se potvrđuje brojem za praćenje koji se šalje klijentu na zahtjev kako bi provjerio na pošti ili njihovim službenim stranicama za praćenje proizvoda.

Poštarina za sve proizvode je besplatna, odnosno ona je već uključena u cijenu svakog proizvoda.

Uobičajeno vrijeme dostave kupljenih proizvoda je 10-20 radnih dana. 

Uobičajeno vrijeme dostave je vrijeme u kojem pristiže preko 90% naših pošiljki.

Krajnji rok dostave je 60 radnih dana.

Proizvod je ponekad moguće čekati 60 radnih dana u slučaju nacionalnih praznika, blagdana ili zbog povećanog prometa na poštama, te otežanog rada logističkih službi u međunarodnom poštanskom prometu. Krajnji rok dostave je vrijeme nakon kojeg će se kupcu isplatiti povrat uplate ukoliko ne zaprimi svoju pošiljku.

U slučaju nastanka više sile ili proglašenja izvanredne situacije (Rat, poplave, zemljotresi, epidemije i druge katastrofe globalnih razmjera koje mogu značajno utjecati na vrijeme dostave, dostava pošiljke može potrajati do najviše 90 radnih dana od dana nastupanja izvanredne situacije. U slučaju da kupac ne primi pošiljku u tom periodu Empera Digital izvršiti će povrat uplate za artkal/artikle koji kupcu nisu dostavljeni zbog okolnosti uzrokovanih nastupom izvanredne situacije. Viša sila uključuje bilo kakvu radnju, događaj, neizvršavanje, propust ili nesreću koja je izvan naše razumne kontrole.

Ukoliko ste zaprimili krivi artikl (artikl je potpuno druge boje, potpuno drugi proizvod) vršimo puni povrat sredstava na Vaš račun ili Vam naručujemo novi artikl u dogovoru s Vama.

Ukoliko Vam proizvod uopće nije stigao u navedenim rokovima (60 radnih dana, tj 90 dana u slučaju nastupanja više sile), vršimo povrat novca na Vaš račun.

Svi eventualni povrati novca se vrše putem našeg poslovnog računa na Vaš račun u banci.

CARINA – Ukoliko klijent zaprimi poziv od carine da je potrebno da dostavi račun za plaćeni proizvod, potrebno je da nam se obrati te od nas zatraži račun kako bi isti mogao proslijediti carini.

Poštarina – za sve narudžbe na Emperi je besplatna. Ne postoje dodatni ili skriveni troškovi za krajnjeg kupca osim cijene istaknute na stranici proizvoda.

Pravo na jednostrani raskid ugovora – Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana po prijemu pošiljke. Ukoliko vaša narudžba sadrži više artikala, ovaj rok se odnosi na prijem posljednjeg artikla u pošiljci.

Empera, nastoji uvijek i u svakom slučaju poslovati na zadovoljstvo kupca, stoga imate li bilo kakav prigovor naša je preporuka da nas kontaktirate, kako bi vam ponudili adekvatno rješenje kojim biste bili u potpunosti zadovoljni.

Želite li raskinuti ugovor kontaktirajte na mail empera-info@mail pisanom izjavom ili nas obavijestite o tome nekim od kanala komunikacije.

Iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.

Trošak povrata robe trgovcu snosi kupac, sve ostale troškove EMPERA preuzima na sebe.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Empera nastoji na svaki način, sve eventualne sporove riješiti u izravnoj komunikaciji sa kupcem no kako to ponekad nije moguće za rješavanje online spora, zadužena je EU platforma za internetsko rješavanje sporova (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR)

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”) i ne uključuju porez na dodanu vrijednost.

EMPERA svoje usluge i proizvode naplaćuje isključivo u hrvatskim kunama, jedina relevantna cijena u smislu naplate proizvoda i usluga od strane EMPERE je ona izražena u hrvatskim kunama.

EMPERA može odrediti određene popuste na kupovinu koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine.

Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka uplate.

Stranica polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi.

EMPERA zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

Empera posluje isključivo na tržištu Republike Hrvatske. Ne šaljemo robu, niti zaprimamo narudžbe izvan Republike Hrvatske.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja izvršit će se u hrvatskoj valuti. Naplaćeni iznos na vašem računu kreditne kartice pretvara se u lokalnu valutu prema tečaju asocijacije kartičara.

All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

 

Uvjeti poslovanja posljednji put ažurirani 15.09.2020.